Projects

De meeste projecten zijn een initiatief van Saxofonist en producer Carlo Banning. Na zijn opleiding aan het Amsterdamse Conservatorium deed hij jarenlang podiumervaring op in het theater- en clubcircuit, in coverbands en op festivals en events.

Banning Nieuwenbroek Project

Banning Nieuwenbroek Project
Het Banning Nieuwenbroek Project is een initiatief van saxofonist Carlo Banning en drummer Jonas Nieuwenbroek. Hun muziek kenmerkt zich door hun liefde voor jazz en geimproviseerde muziek. Geworteld in de jazztraditie maar zeker niet bang om ook andere paden te betreden, maken zij oprechte muziek. Carlo en Jonas leerden elkaar kennen uit de theaterwereld en hadden het in de pauzes van voorstellingen vaak over hun favoriete jazzplaten. Art Blakey en Wayne Shorter kwamen voorbij maar ook Mark Guiliana en Avisahi Cohen. Momenteel zijn zij druk aan het schrijven en experimenteren en is het wachten op hun eerste EP die eind 2019 uit moet komen. Om nieuwe inspiratie op te doen zullen zij in juni van dit jaar ook verschillende concerten geven door het land.

Kijk op de website van het BNProject voor meer informatie.

Loungeclassics

Loungeclassics
De tijd van de achtergrondmuziek van suffe jazzcombo’s op recepties, congressen en andere evenementen is voorbij. Loungeclassics speelt live lounge muziek. Een vernieuwend liveconcept, waarbij saxofonist Carlo Banning improviseert op bekende en minder bekende loungetracks. Hij schakelt daarbij flexibel tussen verschillende stijlen, zodat de live lounge muziek altijd perfect aansluit bij de sfeer op dat moment. Loungeclassics kan met en zonder zangeres geboekt worden en is ook uit te breiden met extra muzikanten. Achtergrondmuziek op zijn best.

Kijk op de website van Loungeclassics voor meer informatie.DJ-Saxofonist-(Zangeres)

DJ-Saxofonist
Met het liveconcept DJ Saxofonist kan een feest, evenement of bruiloft niet lang genoeg duren! Het wordt moeilijk om stil te blijven staan bij de selectie swingende dance- en housetracks die speciaal zijn bewerkt, zodat de saxofonist meer ruimte heeft te spelen. Toegankelijk, creatief, origineel en geen getoeter op onbekende nummers. DJ met saxofoon kan ook met zangeres geboekt worden of met extra muzikanten. Specifieke wensen worden altijd meegenomen.

Kijk op de website van DJ-Saxofonist voor meer informatie.Jazzclassics

Jazzclassics
Heeft u iets te vieren of presenteren of wilt u uw diner of borrel warm omlijsten met sfeervolle muziek? De crème de la crème van de Nederlandse jazz scene komt met Jazz Classics samen om uw gasten een geweldige avond te bezorgen. Samen met u bekijken wij welke muziek passend is bij uw evenement. Evergreens van Frank Sinatra als 'Fever' en 'Whatever Lola Wants' worden op een verfrissende manier vertolkt. Maar ook eigentijdse nummers van bijvoorbeeld Prince of Michael Jackson worden in een passend jazzy jasje gestoken.

Kijk op de website van Jazz Classics voor meer informatie.Beatsclassics

Beatsclassics
Op zoek naar een opzwepende live-act met zeer ervaren muzikanten? Beatsclassics zorgt ervoor dat elk evenement of feest tot leven komt! Een DJ gecombineerd met professionele muzikanten (zangeres, saxofonist en percussionist) zetten een show neer waarin klassiekers en eigentijdse hits worden omgetoverd tot pompende floorfillers. Door de dynamische mix van vocals, visuals, live gemixte beats, percussie en sax is de dansvloer in no time gevuld. Stil staan is geen optie.

Kijk op de website van Beatsclassics voor meer informatie.Open BAC Band

Beatsclassics
De open B.A.C is een spannende en afwisselende avond waar u in intieme setting kenis maakt met de eerste try-outs van jong en oud talent. De presentatie wordt verzorgd door telkens een andere presentator uit de theaterwereld. De avond, en soms de gasten, worden begeleid door de B.A.C. Band die bestaat uit Mattijs Verhallen, Jurrit Bode, Minze Koopman en Mees van Haren en mijzelf natuurlijk. Mail me voor een plaatsje op de gastenlijst (beperkt mogelijk).

Kijk op de website van Open BAC voor meer informatie.

Beer Teipe

Beer Teipe
Beer wilde van jongsafaan al zingen, muziek schrijven en dansen. Omdat haar beide ouders beide professionele opera zangers waren werd daar genoeg ruimte voor gegeven. Beer studeerde in Hilversum en in 2004 startte ze haar eigen band. In 2011 bracht ze haar eerste volledige album uit en vanaf 2015 is ze samen met mij, Joost Kesselaar, Erik Robaard en Bastiaan Mulder aan haar volgende album aan het werken. De opnames staan gepland in januari 2016.

Kijk op de website van Beer Teipe voor meer informatie.

De Wereldband

De Wereldband

Ruim anderhalf jaar heeft Carlo alle theaters van Nederland gezien samen met de wereldband. Muziektheater op het hoogste niveau onder regie van 'Mini' (Karel de Rooij).

'De kunst van het performen was een uitdaging en zeer leerzaam, maar uiteindelijk was het voor mij belangrijker de muziek net iets meer als uitgangspunt te nemen. Hier heb ik in mijn eigen projecten voldoende ruimte voor, maar ook hier is performance een belangrijke pijler'

Kijk op de website van De Wereldband voor meer informatie.